+34 93 343 79 90

+34 607 844 645

info@barcelona-on-line.com

Descobreix la Garrotxa, amb un ric patrimoni natural i cultural, la cuina volcànica de gran riquesa, una fageda única i poblets encantadors

Descripció

Us proposem acompanyar-nos en quatre excursions curosament seleccionades per la Garrotxa, terra que conserva un ric patrimoni natural i cultural, i on els paisatges verges i encisadors posseeixen un excepcional interès per a l’excursionista.

A Olot es troba un bosc ple de faigs que més aviat sembla un bosc encantat. La Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà. Un indret fascinant de visita obligada. Un lloc màgic i únic que sempre ens deixa fascinats per la seva explosió de colors i barreja d’olors i silencis.

No ens podem oblidar de mencionar la seva exquisida gastronomia, una cuina volcànica de gran riquesa on incorporen productes propis de qualitat de la comarca de la Garrotxa com els fesols, patates mores, fajols, blat de moro blanc, tòfones, etc. Una cuina de la terra dels volcans per impregnar-se de sabors, d’olors.

Dormirem al poble de les Preses, un poble encantador i amb un hostal que ofereix al caminant un excel·lent final d’etapa.

Itinerari

Dia 1: Trobada a les 19 h a l’allotjament de la Garrotxa
Una estona per conèixer el grup, explicar com funcionaran les sortides, aclarir dubtes i després anar a sopar.

Dia 2: La Vall d’en Bas a vol d’ocell
Avui farem una ruta circular sortint dels Hostalets d’en Bas, poble declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. El camí, ara de pujada, ens portarà fins a l’ermita de Sant Miquel de Castelló. Aquesta ermita edificada sobre roca justament al damunt del poble dels Hostalets d’en Bas ens ofereix una panoràmica que abasta tota la Vall d’en Bas, Olot i els Pirineus. Tot planejant una horeta arribarem a Falgars d’en Bas, situat en un extens altiplà a 954 metres d’altitud i tallat abruptament per nombrosos barrancs. Aquest nucli rural privilegiat ens regala una magnífica vista panoràmica de la Vall d’en Bas i la resta de la Garrotxa, gaudint d’un fascinant mosaic de camps de conreu, ramaderia, pobles i vegetació.
De tornada passarem per la cooperativa «Vall d’en Bas», entitat que aglutina les activitats agràries i ramaderes de la comarca i on podreu comprar productes de proximitat abans de retornar a les Preses.
Distància de 8,5 km i 500 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 5 h aproximadament.

Dia 3: Caminarem sobre la lava
Aviat al matí per escoltar el seu silenci travessarem la fageda d’en Jordà, un bosc de faigs excepcional que creix en un terreny pràcticament pla i de baixa altitud sobre l’antiga colada de lava del volcà del Croscat, una zona molt humida, on el sòl manté un eficaç drenatge, creant un ecosistema únic. Passarem a donar una ullada a la cooperativa de productes «La Fageda», una organització profundament arrelada al territori que produeix iogurt natural amb llet de les vaques frisones de la zona. Veurem l’ermita romànica de Sant Miquel de Sacot i arribarem fins al volcà de Santa Margarida per un camí serpentejant a través d’un bosc d’alzines. A l’interior del seu cràter, enmig d’un sorprenent prat s’hi troba una petita ermita. Seguint el camí anirem cap als peus del volcà del Croscat, amb un con volcànic de cent seixanta metres d’alçada i amb forma de ferradura. Abans del 1982, any que es va declarar el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, aquest volcà va patir extraccions de gredes que van obrir un tall de més de cent metres d’alçada. Així els colors originals més foscos, entre negre i gris, van adoptant tonalitats vermelloses i ataronjades a causa de l’oxidació.
Distància de 12 km i 320 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 4 h 30 min aproximadament.

Dia 4: Secrets de l’Alta Garrotxa
Sortint del pont del Llierca per una ruta força desconeguda i poc freqüentada arribarem fins a Santa Bàrbara de Pruneres. Una església romànica al bell mig de l’Alta Garrotxa, on gaudirem d’una panoràmica excepcional sobre la vall d’Oix, el Bassegoda, el Ferran, etc.
A la tornada farem una parada per admirar les impressionants columnes basàltiques sobre les quals emergeix Castellfollit de la Roca. Damunt d’aquesta immensa cinglera basàltica es dibuixa la silueta harmònica de la vila de Castellfollit, amb les cases tocant el límit del cingle i on només sobresurt el campanar de l’església de Sant Salvador. Aquesta és una de les imatges més capturades i pintades del país.
Distància de 15 km i 620 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 5 h 45 min aproximadament.

Dia 5: El sostre de la Serralada Transversal
Pels entorns del Puigsacalm es retroben els paisatges verds, frondosos i inacabables de les serres prepirinenques, aquí més ufanosos que en cap altre indret de la Catalunya humida. La vista des del seu cim, de 1515 m d’altitud, corprèn: és d’una grandiositat i bellesa tan extraordinàries que ningú pot dir que coneix bé Catalunya fins que no hi hagi pujat. Una muntanya emblemàtica, amb unes excel·lents vistes dels cims i les serres del Principat. Cal destacar la gran fageda per on transcorre gran part del camí, la bellesa de l’entorn de la font Tornadissa, i les tonalitats cromàtiques de colors que ens ofereix aquesta ruta.
Distància de 8 km i 550 m de desnivell acumulat. L’activitat durarà 4 h 45 min aproximadament.

Final serveis

PREUS (2020)

 • Preus a partir de:
 • Grup de 9 a 14 persones: 388€ per persona
 • Grup de 6 a 8 persones: 435€ per persona
 • Grup de 4 a 5 persones: 510€ per persona
 • Suplement habitació individual: 110€

CONDICIONS I DATES

 • Properes sortides previstes:
  • 2 d’agost
 • També podem organitzar en qualsevol altra data, sempre amb un grup mínim de 4 persones
 • Per personalitzar o canviar aquesta experiència clica aquí.

ALTRES INFORMACIONS

 • NIVELL MODERAT – Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m

INCLOU

 • Guia durant totes les excursions
 • 4 nits d’allotjaments a les Preses en hostal familiar en habitacions dobles amb bany
 • 4 esmorzars
 • 3 sopars
 • Assessorament en temes de muntanya i material necessari
 • Organització tècnica GC 1695
 • L’IVA corresponent

NO INCLOU

 • Transports terrestres (es poden compartir cotxes)
 • Pícnics per les excursions
 • Assegurança d’accidents, us la podem fer si no en teniu
 • Tot lo que no està especificat a l’apartat “INCLOU”

DOBLE SEGURETAT FRONT A LA COVID-19

 1. Tots els nostres proveïdors apliquen tots els protocols de prevenció i seguretat establerts per les autoritats sanitàries, per evitar contagis
 2. En cas de cancel·lació per causa de la covid-19 (impossibilitat de viatjar, confinament del la zona) tots els pagaments fets seran retornats.